Риши Сунак, бившият британски министър на финансите, стартира кампанията си за

...
Риши Сунак, бившият британски министър на финансите, стартира кампанията си за
Коментари Харесай

Сунак започна кампания за поста на лидер на британските консерватори

Риши Сунак, някогашният английски министър на финансите, стартира акцията си за водачеството на консерваторите и евентуален идващ министър председател.

В " Туитър "  той разгласява видео, с което стартира акцията си, като разказа своята персонална история на потомък на мигранти. 

Сунак акцентира своето завещание, като съобщи, че " фамилията е всичко за мен " и упорства, че няма да бъде претендент, предлагащ " утешителни приказки ".

" Някой би трябвало да хване този миг и да вземе верните решения. Ето за какво аз съм идващият водач на Консервативната партия и вашият министър-председател, сподели Сунак в предизборно видео. Решенията, които вземаме през днешния ден, ще дефинират дали идващото потомство британци също ще има късмет за по-добро бъдеще. "

Припомняме, че Сунак разгласи оставката си на 5 юли. 

" Обществеността с право чака държавното управление да се управлява вярно, умело и съществено, съобщи тогава Сунак. " Заслужава си да се борим за тези стандарти и по тази причина депозирам оставка. "

По-остро бе изказването на отдръпналия се в същия ден министър на здравеопазването Саджид Джавид. Той съобщи, че  Консервативната партия е " по-голяма от всеки обособен човек ".

" Със страдание би трябвало да кажа обаче, че ми е ясно, че тази обстановка няма да се промени под ваше управление - и затова вие загубихте и моето доверие. ", добавя той. 

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи на 7 юли, че ще подаде оставка като лидер на консерваторите.

Той се е съгласил да подаде оставка и като министър-председател, само че е изразил предпочитание да остане на поста до избирането на нов водач на торите по време на пленума на Консервативната партия през октомври.

Политически фигури в Обединеното кралство както от ръководещата Консервативна партия, по този начин и от опозицията обаче оповестиха, че са срещу назначението на Джонсън за служебен министър-председател на страната, до момента в който неговият правоприемник не бъде определен през есента.

Джонсън разгласи решението след серията кавги, раздрусали ръководството му и многократните апели да се отдръпна, които той отхвърляше.  Вместо него, оставки подадоха негови сътрудници, а по-късно и министри.  Въпреки всичко, Джонсън бе уверен, че правителството няма да се разпадне и би трябвало да продължи да работи. 

До решението за всеобщите оставки се стигна, откакто Джонсън постави завършек на мълчанието си по абсурда с някогашния заместник-отговорник по партийната дисциплинираност на консерваторите Крис Пинчър, като се извини, че го е повишил макар доказателствата за неговото полово държание. Това е единствено последният от многото кавги, в които се замеси Джонсън по време на ръководството си.

Авторитетът на Джонсън към този момент пострада след вота на съмнение, на който 41% от депутатите от личната му партия отдръпнаха поддръжката си.

Загубите през юни на значими междинни избори в Тивъртън, както и в Хънитън и Уейкфийлд пък накараха ръководителят на партията Оливър Даудън да подаде оставка.

Още не е сподавен и гневът поради така наречен скандал " Партигейт " - празненствата на " Даунинг стрийт ", провеждани в нарушаване на въведените национални локдауни по време на пандемията от COVID-19.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР